fredag 19 april 2013

Snart bär det av för vandring


Första veckan på höstterminen 2013 kommer 49 elever från årskurs 2 på Rönninge gymnasium att åka en 8 timmars bussfärd till Härjedalsfjällen för ett äventyr.


Enligt tradition hålls varje år en vandring som eleverna i årskurs 2 på Rönninge gymnasium har möjlighet att välja som sitt individuella val. Detta har blivit ett populärt val bland eleverna då de får komma ut och göra saker istället för att sitta inne i skolan på lektioner och plugga.

Under 8 dagar ska eleverna få vandra och tälta utanför de markerade lederna på Härjedalsfjällen. De kommer få lära sig att laga mat i spritkök, bestiga berg, fiska, och om dom vill hålla sig rena så är den enda möjligheten att doppa sig i kalla sjöar. De kommer behöva anpassa sig till naturen och klara sig på det dom har med i sin packning, vilket för många kommer vara en stor skillnad från deras vanliga liv.

Eleverna kommer behöva klara sig på lättlagad mat till exempel frystorkad- och pulver mat. De kommer inte heller ha tillgång till att kunna ladda sina telefoner, vilket kommer göra att de under större delen av tiden kommer behöva klara sig utan dem. På kvällarna då det kan vara mycket kallt kommer de sova i sina tält ute i naturen.

Många kommer nog tycka att detta är jobbigt då det kan vara krävande både fysiskt och psykiskt. Men trotts alla påfrestningar kommer detta vara en upplevelse för livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar