måndag 21 januari 2013

Allt fler svenskar är negativa till EU


Svenskar anser att EU lägger sig i för stora områden och frågor som inte angår EU. Detta gör att allt fler ser negativt på EU idag i Sverige. Lena Samuelsson är en av de svenskar som endast ser negativt på EU.
- Medan EU funderar på att ta bort smaker i snus, delar Holländare ut droger till personer hur som helst, säger Lena Samuelsson.

46 % av svenskarna är positiva till att Sverige är med i EU, vilket visar sig i en undersökning som SOM-institutet gjorde sommaren 2012. På fem år ökande antalet positiva svenskar från 39% år 2005 till 53% år 2010, men sedan sänktes antalet positiva svenskar igen. Utav detta kan vi se att det är mer än hälften är negativa till Sveriges EU medlemskap.
      Genom ett antal intervjuer som en reporter gjorde den 9 Januari 2013 kom det fram att den största anledningen till att svenskar är negativa till EU är därför att de tycker att EU lägger sig i för mycket. Under hösten 2012 började en diskussion om att förbjuda vissa smak tillsatser i snus. Detta var en av de frågor som svenskar tycker att EU lägger sig i helt i onödan.
- EU borde inte lägga sig i. Sverige är vårt land där vi borde få bestämma om vår snusproduktion, hävdar Lena Samuelsson. 
      Snusfrågan är bara en av anledningarna till att svenskar blir allt mer negativa och upprörda över EU:s arbete. Något som gjorde Lena Samuelsson oerhört upprörd var att EU lägger sig i frågor som snusfrågan och stänger ögonen för saker som är betydligt viktigare enligt henne.
- Medan EU funderar på att ta bort smaker i snus, delar Holländare ut droger till personer hur som helst, säger hon under intervjun. Lena Samuelsson berättar att hon varit på en resa till Holland tillsammans med ett par vänner. När hennes vän skulle gå och handla en tändare i en tobaksbutik fick personen, utan att betala något, marijuana av personen i kassan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar