måndag 21 januari 2013

ANTALET BRÄNDER ÖKAR I SÖDERTÄLJE


Anlagda bränder i skolor har ökat de senaste åren och på mindre än två veckor har det brunnit i både en skola och en idrottshall i Södertälje.
- Södertälje känns som en otrygg stad nuförtiden, säger Lena Karlsson.

De senast åren har det varit mycket bränder i Södertälje. Senast lördagen den 12 januari brann Lina grundskola av okänd anledning. Branden ska ha startat i ett sopprum och spred sig sedan mot taket och mittsektionen av huset. Räddningspersonal och bilar från sex brandstationer arbetade för fullt för att rädda skolan. Tack vare räddningstjänstens snabba och effektiva insats kunde eleverna gå till skolan som vanligt på måndagen.
Anlagda bränder i skolor ökar stadigt och kostar samhället stora summor pengar.
I augusti 2009 förstördes stora delar av Hovsjöskolan i och med en kraftig brand. Bara runt en fjärdedel av skolan återstod. Branden var anlagd av två 16åriga pojkar som sedan blev skadeståndsskyldiga på 5 miljoner kronor.
Men eleverna i Södertäljes skolor känner ingen oro.
- Jag är inte orolig för att min skola ska börja brinna men jag skulle bli väldigt ledsen om min skola brann ner. För var skulle vi då gå i skolan? Säger en elev på Brunnsängskolan i Södertälje.
Natten till den 6 januari totalförstördes Västergårdshallen i en kraftig brand. Orsaken till branden är ännu okänd men det har inletts undersökningar om mordbrand. Branden skapade kaos bland Södertäljes idrottsföreningar. Västergårdshallen hade bland annat en betydelsefull roll i Södertäljeinnebandyn och därför orsakade branden kaos i seriesystemet. Det är även många gymnasieskolor som hade sina idrottslektioner där och som nu har fått provisoriska lokaler som lösning.
- Södertälje känns som en otrygg stad nu för tiden och det känns som att man går runt och väntar på att något nytt hemskt ska hända, säger Södertäljebon Lena Karlsson.

Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar