måndag 21 januari 2013

GNESTA STARTAR NYTT DAMLA



Nu är det dags igen! Gnestas fotbollsförening har startat ett damlag i fotboll igen. Enda sedan det förra damlaget i Gnesta FF lades ned 2009 har föreningen försökt bygga upp ett nytt damlag. Nu har de äntligen lyckats.

- Jag tycker det verkar helt as grymt, min högsta dröm inom fotboll har alltid varit att få spela i ett damlag och att få spela i just Gnestas damlag är ”beasåsen till stripsen”. Det är en stor ära att få bära tröja nummer nio för Gnesta, säger Josefine Johansson spelare i laget.
De förra damlagsspelarna har saknat fotbollen enda sedan deras lag lades ned sommaren 2009. Laget lades ned på grund av att de inte hade tillräckligt med spelare. Men tack vare att de yngre spelarna från flicklagen i föreningen nu har blivit tillräckligt gamla och stora, kan de äntligen bygga ihop ett damlag.
Utan de före detta damlagsspelarnas insats så hade inte Gnesta fått ihop ett damlag igen. De har ansträngt sig grovt med att ringa runt till de yngre spelarna, och de vägrade ta ett nej till svar.
Laget har redan börjat med träning en gång i veckan. Träningarna hålls i Gnestahallen. Laget har ännu ingen tränare men de är på full jakt efter en. De kommer att starta matcher i division 5 till den kommande fotbollssäsongen 2013.
Laget anser att det inte är en större fara om de inte hittar en tränare men det blir svårare att ha seriösa träningar.
-Det blir nog en rolig säsong, säger Alexandra Morgan spelare i laget.

Amber Morgan













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar