måndag 21 januari 2013

Två stora festivaljättar krockar med varandra i sommar



Väntan efter sommar 2013 är lång och fylld med mörker och minusgrader. Men när sommaren äntligen tar fart igen kan svenskar vara de mest peppade folket på jorden just då. Det betyder för dem flesta att det snart är dags att boka sina biljetter till årets sommarfestivaler. Denna sommar blir det dock en krock mellan två stora svenska festivaler. Peace and Love i Borlänge och Bråvalla i Norrköping arrangeras på samma datum nu i sommar.
Peace and Love är Sveriges största festival och har ägt rum ända sedan 1999 i Borlänge. Världsstjärnor som Jay-Z har medverkat i festivalen i tidigare upplagor. Under 2011 slog även festivalen rekord i antal besökare och hade 50 000 besökare under festivalveckan.
         Den populära sommarfestivalen har dock fått en stor konkurrens denna sommar. Den nya svenska festivalen Bråvalla i Norrköping har nämligen fått ett nytt datum. Båda festivalerna kommer arrangeras 27-29 juni. Detta innebär en krock med konkurrenten Peace and Love.
         Bråvalla har som mål att konkurerra ut jätten Peace and Love. Vilket de i år kan ha stor chans till att göra då Green day och Rammstein är bokade till festivalen. Även den svenska dj-sensationen Avicii kommer att göra sin enda Sverige spelning på festivalen. Målet att konkurerra ut Peace and Love kan vara en orsak att de satt festivalerna på samma datum.
         Sandra Larsson från Mölnbo var på Peace and Love festivalen förra sommaren vilket hon tyckte var riktigt roligt och har redan planerat att åka ner till Borlänge i år igen. Dock tycker hon att det är tråkigt att de två festivalerna krockar med varandra eftersom Bråvalla festivalen lockar till sig många besökare.
- Jag tycker det är dåligt gjort av arrangörerna, säger Sandra.

Av Frida Sälg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar