måndag 21 januari 2013

Familjeparken ska bli Sveriges största upplevelsepark


Om nästan ett år kommer första delen av Familjeparken i Tumba vara klar. Med en investering på 650 miljoner kronor kommer upplevelseparken bli en mäktig turistattraktion. Parken är en utveckling för Botkyrka kommun och kommer att ge många nya arbetstillfällen.

Familjen Lindgren, tidigare ägare av Gröna Lund, kommer bygga en familjepark i Tumba, en bit utanför Stockholm. Parken är planerad att bli Sveriges största upplevelsepark och norra Europas största nöjesattraktion med hela en miljon besökare om året. Byggstart kommer ske innan sommaren 2013, första etappen ska vara klar sommaren 2014 och hela parken är beräknad att vara klar 2023. Parken är en investering och utveckling för Botkyrka kommun, som hyr ut marken till Familjen Lindgren AB. Det kommer att bli många nya arbetstillfällen, cirka 800 deltidsjobb och 200 heltidsjobb.
- Det kommer bli jättekul med en familjepark. Jag hoppas att det blir många sommarjobb åt ungdomarna i kommunen, säger Hillevi Perkola, elev på Tumba gymnasium.

Familjeparken kommer att ha ett vattenland angränsat till sjön Aspen, boende med 250 stugor, sagopark, konsertområde, och andra evenemang. Det kommer också att dras nya vägar och byggas en ny avfart vid E4 för att det ska bli enklare att ta sig dit. Slutsumman kommer att ligga på ungefär 650 miljoner kronor. Projektet kommer inte bara bli en sommarattraktion utan också en åretrunt verksamhet med butiker och restauranger. 

Sandra Granholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar